De beste raamdecoraties voor je slaapkamer

In je slaapkamer is raamdecoratie weer totaal anders dan in bijvoorbeeld de woonkamer. Het gaat hier namelijk om je meest intieme plek. Je wilt daar privacy en veiligheid. Ook is een romantische sfeer daar meer op zijn plek. Een beetje het gevoel alsof je op een wolkje zweeft. En dat kun je bereiken met de raamdecoratie! En het moet natuurlijk niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. In dit blog vertellen we jou de beste opties om dit te bereiken.

De stijl van je slaapkamer

Je slaapkamer kan een hele andere stijl hebben dan op de benedenverdieping. Ga eerst eens na wat je hier precies wilt uitstralen. Mag het heel minimalistisch of juist in bonte kleuren en materialen? Hoeft het niet per se mooi te zijn, maar vooral heel donker zodat je kunt slapen? Het is aan te raden om inspiratie op te doen via internet. Kijk eens welke stijlen je mooi vind en bedenk je ook vast welke functies jij belangrijk vindt waaraan de raamdecoratie voor op je slaapkamer moet voldoen.

Lees ook:  Luxaflex: praktische en stijlvolle raamdecoratie

Raamdecoratie soorten voor op je slaapkamer

De meeste mensen slapen het beste als het verduisterd is, isolerend (in zowel geluid als temperatuur) en geen gaten en kieren. Hiertoe zijn de volgende raamdecoraties geschikt: rolgordijnen, verduisterende gordijnen, verduisterende plisségordijnen en dakraam rolgordijnen.

Rolgordijnen voor op je slaapkamer

De voordelen van een rolgordijn als raamdecoratie op je slaapkamer zijn: maximaal verduisterend, het heeft geen kieren, het wordt eenvoudig en snel bevestigd, het geeft een luxe en mooie afwerking. Een nadeel is dat de maximale breedte soms tot maar 220 cm gaat. Kijk hier dus even goed naar bij verschillende leveranciers.

verduisterende gordijnen voor op je slaapkamer

De voordelen van verduisterende gordijnen als raamdecoratie op je slaapkamer zijn: 100% blackout, sfeervol en goed voor de akoestiek, het heeft een isolerende werking, een hoog slijtvast percentage, luxe stoffen en kleurvast. Let op dat sommige gordijnen niet wasbaar zijn.i

verduisterende plisségordijnen voor op je slaapkamer

De voordelen van verduisterende plisségordijnen als raamdecoratie op je slaapkamer zijn: het geeft een mooie luxe uitstraling, ze zijn eenvoudig verstelbaar, je kunt zelf lichtinval en privacy bepalen, het heeft een goede isolerende werking, ze worden op maat gemaakt dus het past precies.

Welke raamdecoratie optie is het beste voor mijn slaapkamer?

De beste optie verschilt dus per situatie. Het is een persoonlijke kwestie. Wil je een warme uitstraling en vind je het niet erg om wat meer te betalen? Ga dan eens lang bij een winkel en laat je persoonlijk adviseren.